U Hrocha si zahrajete plážový volejbal, baseball i kriket

Vyšlo v MetruParník Bratislava v budoucím areálu U Hrocha 1_autor_Radek Babička

V brněnské městské části Brno-Komín právě roste velký sportovní areál. Mezi Veslařskou ulicí a břehem Svratky vzniknou kurty pro plážový volejbal, fotbalové plácky či hřiště pro streetball. Největší prostor však zabere univerzální hřiště pro baseball, softball a v Česku poněkud exotický kriket.

Hřiště využijí především hráči baseballového klubu Hroši Brno, který také stavbu zajišťuje. Sportovní ředitel klubu Tomáš Ovesný však nepochybuje ani o jeho dalším využití. „V Brně působí skupina lidí, kteří pod názvem Kriket Brno již pořádají celou řadu aktivit. Bohužel dosud nemají vhodné podmínky, které jim konečně přinese náš sportovní areál,“ říká Ovesný. Na univerzálním hřišti měla původně vyrůst i lukostřelecká střelnice, ale ta se nakonec přesune do Zamilovaného hájku, jelikož by se tolik tréninků různých sportů na jedno hřiště časově těžko vešlo. V areálu U Hrocha však plánují oživení dalšího méně populárního sportu, a to sice vzpírání. „Všechny tyto v současnosti méně populární sporty jsou založeny na nadšencích. To bezesporu platí i u tak krásného sportu jako je vzpírání. Zde se budeme chtít opírat o zkušenosti a nadšení pana Františka Severina, který vzpírání, jako základní silovou disciplínu, znovu oživí,“ věří sportovní ředitel brněnských Hrochů.

Za využití jednotlivých hřišť si rekreační sportovci budou muset zaplatit. Přesné ceny zatím budoucí provozovatelé neznají. „Bez poplatku zůstane samozřejmě dětské hřiště, avšak sportoviště potřebují údržbu, na jejíž provoz žádnou dotaci nemáme přislíbenou. Pokud bychom ale dostávali z veřejných prostředků peníze na činnost, určitě se nebudeme bránit bezplatnému sportování veřejnosti. Zdarma však bude parkoviště pro dvě stě aut,“ říká Ovesný. To zřejmě ocení i sportovci využívající přilehlou cyklostezku do Jundrova. Návštěvníci areálu U Hrocha se mohou těšit také na občerstvení na lodi. Klub totiž před lety odkoupil od brněnského dopravního podniku vyřazený parník Bratislava a umístil jej právě do nově vznikajícího areálu.

Více jak čtyři pětiny ze čtyřiceti milionů potřebných na výstavbu sportovního centra poskytla Evropská unie, zbytek sháněli budoucí provozovatelé. Pokud vše poběží podle stavebního harmonogramu, otevře se sportovní areál U Hrocha letos v září. V budoucnu by zde mohla přibýt ještě lezecká stěna, tenisové kurty, kluziště a malé chatkové městečko pro dětské tábory a sportovní soustředění.

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.